Vara SK

Referat

Referat: Skepplanda BTK U (9:9) - Vara SK

Varas damlag åkte på söndagseftermiddagen till Skepplanda för en match mot serieledarna. Det blev en match på konstgräs efter allt regnande.
Vara startar matchen exemplariskt. De rullar boll fint mellan sig och hittar varandra. Det är som åskådare helt fantastiskt att stå på kanten och se dem spela fotboll på detta sätt. Redan efter 8 minuter kommer 1-0 genom Lisa som nickar bollen i mål efter en välslagen hörna av Hanna.
Det finns mycket vilja i laget i första halvlek och de jobbar för varandra. 2-0 kommer redan efter 13 minuter där Liv blir framspelad av Jehona. En bra start av Vara. Vara trampar på och har flera skott på mål.
Hanna lägger ett par riktig fina hörnor som tyvärr inte resulterar i några fler mål. Vara har ett flertal fina målchanser under första halvlek. Och håller tätt bakåt.
Vara leder i halvlek med 2-0. Efter pausvilan kommer Skepplanda ut som ett annat lag. De har lite go i sig och Vara har slappnat av
Skepplanda gör 1-2 tidigt i andra halvlek. Vara kommer inte riktigt igång i början av andra halvlek vilket ett rutinerat lag som Skepplanda utnyttjar. Vara blir stressat och mycket felpass och bollen som slås bort.
Vara tar ändå tag i sitt spel stundtals och spelar då fin fotboll men får tyvärr inte till några farliga målchanser. Tyvärr kommer även en reducering till 2-2 i 77 minuten.
Vara genomför en stabil match med stundtals fin fotboll. Just nu känns det som en liten förlust för tjejerna men imorgon får de titta framåt och ladda om. På ons väntas det match för de tjejer som är 16 år i laget, då det är dags för semifinal i F16 DM mot Råda. Nästa damlags match går av stapeln på lördag den 2/9 på hemmaplan då tar Vara emot Främmestad/Elmer/FåglumNossebro på hemmaplan.